Tokom letnje turističke sezone MUP sprovodi akciju “Srećan put 2012”

Bez autora
Jul 15 2012

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će tokom letnje turističke sezone sprovoditi akciju “Srećan put 2012” u cilju većeg stepena zaštite stranih državljana koji su u tranzitu kroz Srbiju.Akcija će biti realizovana prevashodno na putevima međunarodnog Koridora 10 kroz Srbiju, isticanjem plakata na graničnim prelazima Horgoš, Batrovci, Preševo i Gradina i policijskim punktovima Uprave saobraćajne policije kod Bubanj Potoka, Šimanovaca i Naisa.

Tokom letnje turističke sezone MUP sprovodi akciju “Srećan put 2012”Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će tokom letnje turističke sezone sprovoditi akciju “Srećan put 2012” u cilju većeg stepena zaštite stranih državljana koji su u tranzitu kroz Srbiju.

U saopštenju se navodi da će akcija biti realizovana prevashodno na putevima međunarodnog Koridora 10 kroz Srbiju, isticanjem plakata na graničnim prelazima Horgoš, Batrovci, Preševo i Gradina i policijskim punktovima Uprave saobraćajne policije kod Bubanj Potoka, Šimanovaca i Naisa.

Na ovim mestima će moći i pismeno da se podnese žalba ili pohvala na rad policijskih službenika, a plakat akcije biće istaknut i na drugim objektima duž Koridora 10 koje najčešće posećuju stranci u tranzitu.

Na pomenutom plakatu navedene su osnovne servisne informacije o pozivnim brojevima hitnih službi, saobraćajnim upozorenjima i mogućnostima da strani državljani i građani Srbije na jednostavan i brz način podnesu žalbe ili pohvale na rad policijskih službenika ili prijave eventualne slučajeve koruptivnog ponašanja, kao i ostala krivična dela koja uoče ili im se dogode u toku putovanja, pozivom na broj telefona 011/361-00-18.

Navedeni broj telefona nalaziće se u Operativnom centru MUP-a sa kog će se pozivi preusmeravati prevodiocima sa engleskog ili nemačkog jezika i policijskim službenicima, čime će se omogućiti brže preduzimanje potrebnih mera i radnji policije na rasvetljavanju pomenutih krivičnih dela.

Nosilac i koordinator akcije je Uprava saobraćajne policije u sedištu Ministarstva, a u rad su uključene i ostale uprave u Direkciji policije, kao i policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole policije, koji će vršiti kontrolu sprovođenja planiranih mera i aktivnosti, kao i kontrolu zakonitosti u radu policijskih službenika na Koridoru 10, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik